Acquisitietraining (training koud bellen)

Door onze uitgebreide acquisitietraining leren wij uw verkopers beter om gaan met eigen angsten, en tegenwerpingen. We maken hen inzichtelijk hoe zij koude acquisitie kunnen ervaren als topsport. In de training is bijna 20 jaar evaring in dit vak verwerkt.

Het resultaat van de acquisitietraining is niet alleen dat zij beter kunnen bellen en meer (betere afspraken maken): Zij krijgen plezier in het bellen. Mensen die met plezier iets doen, worden steeds beter.

De training is geschikt voor alle mensen die hun eigen agenda, of die van collega's moeten vullen met goede verkoopafspraken.

Wat houdt de acquisitietraining in?


Het allerbelangrijkste is, dat uw verkopers echt leren geloven in zichzelf. Hoe kan iemand, die niet in zichzelf gelooft, overtuigend overkomen? Veel koude acquisitiegesprekken lopen hierop spaak. Degene die belt moet dit met passie leren doen. Wij trainen uw medewerkers om leuke gesprekken te voeren, en aldus een gunfactor te creeren bij de prospects.
Daarnaast leren we hen welke stappen zij moeten doorlopen tijdens het gesprek. De stappen zijn de voorbereiding, langs de telefoniste komen, openen met de prospect, welke vragen er gesteld worden, hoe de prospect kan worden geprikkeld tot het maken van een afspraak.

Onze acquisitietrainingen zijn niet alleen geschikt voor koude acquisitie, maar ook voor “lauw bellen”. Dit laatste is bellen naar aanleiding van een mailing.


Wie geeft de acquisitietraining?

De trainingen worden verzorgd door een ervaren trainer van callcenter ABT Leadgeneratie, onderdeel van de ABT Groep.

Wilt u ook betere koude acquisitie? Bel ons dan nu: 020-7508585